Egeraracsa a Zalai-dombság délkeleti felén terül el. A településre a Galambok–Zalaszentgrót mellékútra vezető Dióskál irányába tartó bekötőút vezet. A település Zala megye nagyobb városaiból, Keszthelyről, Zalaegerszegről, Zalakarosról és Nagykanizsáról is megközelíthető. Autóbuszok indulnak Zalaegerszegre, Keszthelyre és Zalakarosra. Nagykanizsára pedig a Báránd-pusztai elágazóban, valamint Pacsán van lehetőségünk autóbuszra szállni. Autóval 2 irányból közelíthető meg a Pacsai Kistérséghez tartózó település.

A település a zalai dombok között húzódik meg egy festői szépségű völgykatlanban. A közel 400 lelket, számláló falut a Kis-Balatonba tartó Bárándi-patak választja ketté.

A település Eger neve feltehetőleg az éger névből eredeztethető mely a környező erdők leggyakoribb fafajtájára utalhatott, Aracsa neve pedig a XIII. századtól itt birtokos Aracsa nemzetség nevéből származik. Már 1019-ben tizedfizető hely volt. Első templomát 1237-ben építették. A török hódoltság idején többször feldúlták, porig rombolták. A két településrészt 1880-ban egyesítették. A település közigazgatási területén ismert régészeti lelőhely nem található. A dombos, völgyes vidéket a turisták egyre jobban kedvelik. A szép táj, erdős környezet kiváló vadászati lehetőséget teremt. További turisztikai vonzerő a település határában kialakított 2 víztározó. A közeli Kis-Balaton és a Zala folyó horgászási lehetőséget biztosít. A környék híres bortermelő vidék. A Pogány vári szőlőhegy részeként Új hegy, János hegy, Mária hegy területén szőlőtermesztés folyik. Vonzó a szép táj a gazdag növény és állatvilág a falu határában pompázó hóvirágos erdők. Az önkormányzat művelődési házat és könyvtárat tart fenn valamint E-pont is működik a településen. A faluban látnivaló az imaház, a rendezett temető, Millenniumi emlékpark.Elérhetőségek:

Egeraracsa Község Önkormányzat
8765 Egeraracsa, Kossuth L. u. 4.
Tel./Fax: (83) 353-523
E-mail:Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Web:
www.egeraracsa.hu


 

 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.