Az őszi és téli időszak egyik gyakori kellemetlen betegsége a húgyhólyag gyulladása. Ez a hólyag belső felszínén alakul ki, többnyire gyakrabban jelentkezik nőknél, mint férfiaknál. Tünetei: gyakori vizelési inger, de az eltávozó vizelet mennyisége igen csekély mértékű vagy szinte nulla.

Bővebben: Húgyúti gyulladások, felfázás kezelése

 

Pszichoszomatikusnak vagy neurotikusnak nevezzük az olyan ideges testi panaszokat, amelyeknek hátterében a szokványos orvosi vizsgálat nem talál kimutatható, kézzelfogható betegséget. Az ideges eredetű elváltozások tünetei lehetnek, álmatlanság, étvágytalanság, izzadás, pulzusszám-növekedés, szívpanaszok, kézremegés stb.

Gyakran a kiváltó ok, a kimerültség, lelki megterhelés, túlhajszolt stresszes életvitel. Nagyon fontos, hogy a pszichoszomatikus vagy neurotikus zavarokat elsősorban a beteg életkörülményeinek rendezésével, lelke megnyugtatásával lehet javítani vagy meggyógyítani.

Bővebben: Idegfeszültség, álmatlanság kezelése

 

Allergiásnak azokat az immunológiai reakciókat tekintjük, amelyek a szervezetet valamilyen módon károsítják. Az allergia genetikailag meghatározott, környezeti tényezők által befolyásolt speciális gyulladás. Több esetben az immunrendszer tévedéseként definiálják. 

Bővebben: Allergiás szénanátha

 

 

A köhögés szervezetünk egy olyan reflexfolyamata, amely segítségével idegen anyagoktól, illetve felesleges és kóros váladékoktól szabadulhatnak meg a légutak.

Bővebben: Mit alkalmazzunk köhögés ellen

 

Szervezetünk legfontosabb védekező rendszere a minket érő káros külső és belső hatásokkal szemben az immunrendszerünk. E különleges és szövevényes rendszer egyik alapköve elsősorban a táplálkozásunkból ered, és többnyire bélrendszerünkben dől el, hogy a szervezetünk mennyi vitamint és ásványi anyagot képes hasznosítani.

Bővebben: Immunrendszerünk védelme

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.