Meghívó március 15.-i programra

Bővebben...

2018. március 9-én, pénteken 17.30 órától a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület székházában „Marcali a régi képeslapok tükrében” címmel folytatódott a helytörténeti előadássorozat. A megjelenteket Szaka Zsolt elnök köszöntötte, majd az egylet meghívására Lángi Béla ny. mérnök-tanár vetített képes bemutatót tartott. Az interaktív előadáson a jelenlévők is hozzászólhattak, így Mihalics Géza ipartestületi tag például külön kitért a képeslapgyűjtés „kulisszatitkaira” és felhívta a figyelmet, hogy egy-egy fénykép mennyi adatot tartalmazhat, illetve milyen kortörténeti jelentőséggel bír.

Bővebben...

Március  10-én  tartotta   hagyományos  Nőnapi  rendezvényét  a  Marcali  Bajtársi  Egyesület  a  Civil   Szervezetek  Házában.  Szentes  István  elnök  megnyitója  után   Bognár  György,    egy  ide  illő  verssel  köszöntötte  a  Bajtársi   Egyesület  hölgy  tagjait. 

 

Bővebben...

 

Meghívó a Marcali Múzeum új időszaki kiállításának ünnepélyes megnyitójára

 

Bővebben...

 

Bölcsőde épül Kéthelyen

 

Bővebben...

 

Meghívó - Marcali a régi képeslapok tükrében

 

Bővebben...

2018. március 2-án, pénteken 17.30 órától a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület meghívására Varga Géza: Magyar hieroglif írás című könyvének bemutatóját tartották.

A megjelenteket Szaka Zsolt elnök köszöntötte, majd egy rendkívül érdekes vetített képes előadás következett. A hallgatóság megtudhatta, hogy a kiadvány témája nemcsak az írástudomány, de a nagyközönség előtt is alig-alig ismert. A Magyar hieroglif írás című kötet pedig az első olyan leíró munka, amely nyomtatásban is megjelent.

Bővebben...

 

 A Múzeumi Tudományos Esték programsorozat keretében 2018. február 28-án Dr. Majdán János történész, egyetemi docens a Pécsi Tudományegyetem tanára tartott kiváló előadást a Marcali Múzeum felkérésére.

 A népes hallgatóság árnyalt képet kapott a 19. század első felének gazdasági, társadalmi és politikai folyamatairól, azokról az európai hatalmi viszonyokról, amelyek hozzájárultak a reformgondolatok kialakulásához.

Bővebben...

 

A Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület újabb túrát szervezett a hétvégén, a hó leesése miatt kicsit hirtelen – különösebb reklám nélkül. Ennek ellenére a Marcali Természetjárók Baráti Körének 23 tagja (és egy kutya) vett részt a 4 kilométeres túrán.

A Noszlopy iskola elől indultunk és az Arany J. utcán, majd a Vörösmarty utcán keresztül hagytuk el a várost. Az elhagyatott délnyugati szőlőhegy bejárása és a Sóhajok-hídja volt a cél.

Bővebben...

 

 2018. február 25-én, Marcaliban, a Hősök terén 10 órakor – a hideg időjárásra való tekintettel – csak egy rövid program keretében emlékeztek meg a kommunizmus áldozatairól. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Marcali Csoportja, valamint a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület szervezésében főhajtással és gyertyagyújtással tisztelegtek a mártírok emléke előtt.

 

Bővebben...

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.