Meghívó Huszti Gábor előadására, melynek címe: Klímaváltozás és hatásai

 

Bővebben...

November  11-én  először  kapott  meghívást  Lenti  városába  a  Marcali  Bajtársi  Egyesület  Dalárdája.   Az  együttest   ismét  elkísértre  a  feleségek,  hozzátartozók  egy  csoportja.   A   “Márton-napi   vigadalom”   elnevezésű   eseményt a   Művelődési  Házban  rendezték   meg.  

Bővebben...

 

November 8-án két országos szakmúzeum, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum, valamint a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum együttműködésében megvalósult kiállítást adott át a nagyközönség számára a Marcali Múzeum. A „Gulyáságyú és rohamsisak” című tárlat megnyitójára a Nagy Háború 100 éves jubileumára emlékező események záróakkordjaként került sor.

A rendezvény kezdetén a Marcali Bajtársi Egyesület Dalárdája első világháborús dalokból összeállított műsorát hallhatták a látogatók.

Bővebben...

 2018. november 3-án, szombaton, éppen a padovai fegyverszünet centenáriumán zalai és somogyi hagyományőrzők kis csapata ismét útra kelt, hogy a Doberdo-fennsík emlékhelyeit felkeresse az évforduló alkalmából. A célunk az volt, hogy csatlakozzunk a helyszínen szervezett rendezvényekhez, valamint emlékezzünk és tisztelegjünk az egykori katonahősök, áldozatok előtt, akik a több mint 100 évvel ezelőtti öldöklő küzdelmek elszenvedői voltak a rendkívül nehéz terepviszonyok között.

Bővebben...

 

Meghívó

Bővebben...

Bővebben...

 

2018. október 29-én, hétfőn 18 órától Kurucz Ádám Konrád, Latinovits-díjas marcali versmondó „Nem tudok mást, mint szeretni” című irodalmi előadását tekinthették meg az előre regisztrált érdeklődők a Kulturális Korzó mozi termében. A program a Marcali Szívbetegeinkért Közalapítvány jótékonysági előadása volt.

Bővebben...

 

Meghívó a Gulyáságyú és rohamsisak című kiállításra

 

Bővebben...

 

2018. október 27-én, szombaton 13 órakor a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház dr. Szaplonczay Manó Integrált Kórházegységében ünnepi keretek között adták át az új egészségpontot.

A Prevenciós és Egészségfejlesztési Iroda létrehozásával a megelőzésre és az egészséges életmód fontosságára kívánják a figyelmet ráirányítani – hangsúlyozta ki Móring József Attila országgyűlési képviselő és a Kaposi Mór Oktató Kórház irodavezetője, Szörényiné Ványi Gabriella is egybehangzóan.

Bővebben...

 

2018. október 28-án, vasárnap ünnepi szentmisében köszönte meg Kiss Iván c. prépost, esperes-plébános a 25 éves Marcaliban eltöltött papi szolgálatát.

Erre a jeles alkalomra Gelencsér Róbert világi elnök és az Egyházközség Képviselő Testülete nemcsak a híveket hívta meg, hanem a város, valamint intézmények vezetőit, továbbá a politikai élet szereplőit is.

Bővebben...

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.