II. MARCALI TURUL TEREM KUPA

A Magyar Íjász Szövetség március első hétvégéjén rendezi a WA Terem Országos Bajnokságot, mellyel lezárul a terem szezon. Decembertől februárig az ország hét régiójában hét kvalifikációs verseny kerül(t) lebonyolításra. Időrendi sorrendben Győrújbaráton (december), Marcaliban, Miskolcon (január), Nyíradonyban, Budapesten, Alsóörsön és Kecskeméten (február) bonyolítanak versenyeket.

Ezeken a versenyeken lehet kivívni a részvételi jogot a WA Terem OB-ra, melyre a belépő minden kategória és korosztály számára a III. osztályú minősítési szint meglövése.

 

Csapatunk, a Marcali Turul Íjász Egyesület rendezte a marcali fordulót. A számunkra rekordot jelentő nevezői létszámnak - 118fő - köszönhetően a versenyt két fordulóra bontottuk. Délelőtt a gyermek, serdülő és kadet korosztályok, valamint a Hunter (HU) kategória versenyeit bonyolítottuk, délután következtek az olimpia (O), csigás (C), barebow (BB), vadászreflex (TR-RB), longbow (TR-LB) és pusztai (PB-HB) íjakkal lövő ifjúsági, felnőtt és veterán versenyzők.

 

CSAPATUNK EZ ÚTON KÖSZÖNI MEG MÉGEGYSZER MINDEN ÍJÁSZNAK ÉS KÍSÉRŐINEK, HOGY ELLÁTOGATTAK VASÁRNAPI VERSENYÜNKRE.

 

A mezőny erejét mutatja, hogy több Európa-bajnok, országos bajnok és országos csúcstartó emelte jelenlétével és teljesítményével rendezvényünk színvonalát. Több kategóriában nagy csata alakultak ki (volt ahol szétlövés döntött), szép pontok születtek.

 

Csapatunkból heten indultak (Kiss Regina, Vilics Szabina, Horváth Gábor, Horváth Márk, Papp László, Varga Árpád és Varga Mátyás), három utánpótlás korú, illetve négy felnőtt versenyző. Regina és Szabina 1. helyezést, Árpi és Márk 3. helyezést, Matyi és Gábor 4. helyezést, Laci 10. helyezést szerzett. Regina, Szabina, Árpi, Márk és Laci ért el minősített eredményt. Ezzel csapatunk két verseny után már hat íjászt kvalifikált - a hatodik Fábos László (Győrújbarát)- a márciusi WA Terem OB-ra.

 

A verseny végeredménye egyesületünk honlapjára kattintva tekinthető meg.

 

A terem szezon tehát már javában tart. Ahogy más csapatok, úgy mi is a terem versenyekre készülnek jelenleg. Fontos ez az időszak, mert az íjászatban ez a felkészülés ideje a kültéri versenyekre. A terem szezon hátralévő kb. 2 hónapjában négy versenyen tervezünk indulni. Ezek időrendi sorrendben a következők: január 24-én IFAA Terem Országos Bajnokság Pápán, majd február 14-én a Terem 3D Országos Bajnokság Budapesten, utána február 15-én a DDR Terem és Pályaíjász Bajnokság 1. fordulója Marcaliban, végül a WA Terem Országos Bajnokság szintén Budapesten.

 

 

VÉGEREDMÉNY:

 

II. Marcali Turul Terem Kupa - Marcali

 

-                     Kiss Regina                                TR-RBNG – 1. helyezett

-                     Vilics Szabina                            TR-RBN – 1. helyezett

-                     Horváth Márk                           PB-HBFS – 3. hely

-                     Varga Árpád                               TR-RBF – 3. hely

-                     Varga Mátyás                            TR-RBFK – 4. helyezett

-                     Horváth Gábor                         TR-LBF – 4. helyezett

-                     Papp László                                CF - 10. helyezett

 

 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.