Településünk civil szervezete – Somogysámsonért Egyesület – kezdeményezésének és fő szervezésének köszönhetően két év kihagyás után ismét megrendezésre került a Somogysámsoni Gyermekfesztivál, immár 18. alkalommal. Óvodánk és annak kb. fele gyermeke első alkalommal csatlakozott a rendezvényhez, melyet gyermek-felnőtt egyaránt élvezhetett és biztosan nem bánta meg a jelentkezést. Az egy hét folyamán küzdhettünk a rendkívüli hőséggel is, de mindezt figyelmen kívül engedték hagyni a színes programok.

 

Az iskolás gyermekek számára lehetőség volt a hímezésre, gobelinezésre, agyagozásra, mézeskalács készítésre, festésre, gyöngyfűzésre, dekorgumiból virág készítésre, papírból való kosárfonásra, közös éneklésre, táncolásra, hat napos jó hangulatra és foglalkoztatásra.    

Az óvodás gyerekekkel elkülönülten foglalkoztak a már megszokott felnőttek,  óvónénik, dajkájuk. Ők is ötletes és maradandó dolgokat kézműveskedhettek, táncoltak, énekeltek, vagy játszottak az udvaron. Legnagyobb sikere a szerdai arcfestésnek és csillámtetoválásnak volt, valamint nagy látványosság és élmény volt a tűzoltóság és a rendőrség csütörtöki részvétele és bemutatója.

 

A szombati zárónapon minden gyermekmunka kiállításra került, egy kis csokornyi műsor kerekedett a hét folyamán tanultakból, illetve nagy sikere volt az óvodások zenés, látványos táncának. A végén házi süteménnyel és jégkrémmel kedveskedtek a szervezők és a felajánlók a résztvevő gyerekeknek.

A gyermekfesztivál ideje alatt Máthé Ferencné Bebics Zsuzsanna természetfotóiból és Martonné Nyári Erzsébet gobelinjeiből rendezett kiállítást láthattak az érdeklődők. 

Támogatók voltak: Somogysámson - Csákány - Somogyzsitfa Önkormányzatai, Somogysámsoni Polgárőr Egyesület, TESCO - Marcali, MentoMed Eü. Szolg. Kft, Gyöngyfutár Webáruház, Napsugár Gyógyszertár-Marcali, Somogyzsitfáról a Márk ABC és a Zsitfai ABC, valamint Komlódi Jánosné és Rigó Istvánné somogysámsoni vegyesbolt üzemeltetők.

 

Fotók: http://bernathamk.hu/fotok/gyermekfesztival-2017

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.