2010-ben alakultunk. A dalolás szeretete, a jókedvben eltöltött idő és a közösséghez tartozás igénye hozott össze bennünket. Rövid életünk alatt a sok-sok dolgos óra mellett sok vidám programban- és szép élményben volt részünk.

Szerepeltünk Sávoly község minden rendezvényén, de a templomban is karácsonyi koncerteken, és passiót is énekeltük nagyhéten.

Feladatunknak tartjuk, hogy a faluban még fellelhető hagyományokat felelevenítsük. Így sikerült Sávolyi Betlehemes Játékot, Szentcsaládjárást, Nagycsütörtöki Jeremiás siralmait (ami egyedülálló az egész környéken) és saját katonadalos csokrot színpadra állítanunk. Mivel ezek a sajátunk, nagyon büszkék vagyunk rá!

Meghívásoknak eleget téve felléptünk a környező falvak falunapi ünnepségein, fesztiváljain és olyan rangos eseményeken is mint a Somogyzsitfán rendezett megyei Vadásznapon, a Mesztegnyői Rétesfesztiválon, Balatonbogláron a Boglári Napok rendezvényén, Vésén az Országos Kovácstalálkozón, Kaposváron Dr. Várnai Ferenc zeneszerző szerzői estjén. Szlovákiában is szerepeltünk a Sávoly község testvér - településén Füleksávolyon rendezett Európa Pikniken. Mindenütt szép sikereket arattunk, sokszor a közönség is dalra fakadt velünk.

Csatlakoztunk a Somogy megyei Nyugdíjasok Szervezetéhez, és az Életet az Éveknek Országos Nyugdíjas Szervezethez. Igyekezünk a szervezetek rendezvényein is részt venni. Minden évben felkészülünk a kistérségi bemutatóra és eddig nagy örömünkre mindig továbbjutottunk a Megyei Gálára. Kezdetektől szereplői vagyunk a jó hangulatú és magas színvonalú Taszári Katonadalos Találkozónak.

A munkán és a fellépéseken kívül aktív a közösségi életünk is. Kirándulások, kerékpározás, pinceszer, klubdélután, klubest is segíti feledtetni a hétköznapok gondjait.

A Dalkört Gellénházán a Szépkorúak Regionális  Művészeti Gáláján, és Budapesten is a Láng Művelődési Központban országos bemutatón a zsűri kiválóra értékelte.

Műsorunkon népdalcsokrok, katonadalok, boros dal összeállítások, operett slágerek és magyar nóták is szerepelnek.

 

 

Elérhetőségek:

Dalkör vezető:
Molnárné Csécs Ágnes

Telefon:
30/286-9303
85/420-011

E-mail:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Facebook (katt!)

 

Fotók:

 

Videók hamarosan...

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.